Tuoremarinoidut Jalapenot



Kroatialanen koepuutarha antaa todella mukavasti satoa. Nyt on aika aloittaa chilien käyttö. Leivän päällä viipaleina näitä jumalaisia herkkuja onkin jo hetki nautittu tomaattien seurana,
Ennen kuin pääsen varsinaista satoa marinoimaan talvea varten on kuitenkin mieli saada jalluja ja muitakin tortillojen täytteeksi ja muutenkin ruoan kaveriksi. On aika vuodesta jolloin sielu suorastaan huutaa näitä meille chilihulluille niin intohimoisia herkkuja.
Tänään minulla pääsi muutaman Jalapenon kaveriksi Aji Cristalia ja Lemondropia samaan marinadiin. Kokemus kertoo että nämä viihtyvät mukavasti yhdessä. Ja se väri-iloittelu jota näin saa. Toki syksymmällä kun Jallut kypsyvät niin siitä saa silloin sekä vihreää ja punaista. Silloin ne saavat mennä yksin purkeihinsa ja muut toisin. Kerrotaan niiden reseptit kun niiden aika on.

4 Jalapenoa
4 Aji Cristalia
4 Lemon Dropia

marinadiin:
2 dl vettä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 ½ tl suolaa

Huuhtele ja viipaloi chilit, siemenet saavat jäädä. Sekoita marinadiainekset kylmään veteen ja lisää chilien päälle. Laita kylmään, mielummin vuorokausi ennen käyttöä. Nämä eivät sitten säily, vaikka ovatkin tuhteja tulisuudeltaan. Tuppaavat tulla syödyiksi ennen parasta ennen päiväystä, joka sekin on varsin lyhyt näillä.



Kommentit

Suositut tekstit