Pulled Cabbage Texmex Pizza eli Nyhtökaali Texmexpizza (c)




The Pizza on luotu, tai ainakin melkein. Voisi sanoa että tämä yllätti itsenikin, enkä pienistä hätkähdä. Tämähän oli hyvää tai loistavaa pikemminkin. Kaalihan ei ole mikään lihan korvike, sen ei tarvitse olla. Kaalista saa vähärasvaista kevyttä ja äärettömän maukasta ruokaa joka sopii hyvin myös pizzaan. Jos raastat kaalia ja lykäät siitä vain, voi lopputulos olla hieman vähemmän herkullinen. Nyt nähdään hieman vaivaa ja käytetään mielikuvitusta mukana. Kaalihan on varsin mieto maultaan, tosin omaa sen oman ainutlaatuisen hienon makunsa. Kaalihan on makeahko ja silloin se istuu kuin nenä päähän texmexruokiin. Annetaan sille kaveriksi jotain texmexmäistä joka kaipaa muutenkin makeutta mukaansa. Otetaan ja marinoidaan kaalia ja annetaan sille uusi luonne. Moni varmasti hihittää nimitystä nyhtökaali. Nyt vain mennään perä edellä ja nyhdetään. Myös käytetään se mitä ei muuten käytettäisi, vaan lykättäisiin jätteisiin. Hyödynnetään kanta ja kaalin lehtien paksuhkot kantaruodit. Leikataan pälilehdistä kuorittu kaali neljään osaan ja leikataan kanta irti. Kannasta pitää muistaa leikata se vanha leikkauspinta pois. Tämän jälkeen kantapalat leikataan ohuiksi, perunalastumaisiksi siivuiksi. Kannan alueelta kannattaa käsin nyhtää niitä paksuimpia lehtiruotia nyhtää irti. Tämän jälkeen varovasti prerunanuijalla, kaulimella tai veitsen selällä pehmenetään ja rikotaan rakennetta. Ei väliä jos ne murtuvat. Kaali silppuun lisätään suolaa, sinappia, mustapippuria, savupaprikajauhetta ja chiliä. Myös Ajvar (paprikamunakoisotahna), jota itse käytin sopii hyvin. Chiliä sen verran kuin oma luonto antaa myöten, eli maun mukaan. Lisäksi voi käyttää jotain texmexmausteseosta. Minä käytin korianterinsiemeniä ja kuminaa kera Naga Morich chilin ja tein näistä mausteseoksen jota lisäsin kaalille. Pääasia on saada se texmexmaku. Sitten vaahterasiirappia hieman ja lopuksi öljyä loraus. Koko paketti sekaisin ja jääkaappiin maustumaan 2-3h. Seuraksi päälle sipulia, jalapenoa, kirsikkatomaattia tms. Pohjalle en anna ohjetta, niitä on maailma täynnä, hyviä ja vielä parempia. Itse teen sen aina silmämääräisesti ja käsikopelolla. Jauhot ratkaisevat.

Kahteen pizzaan:
1 ltk paseerattua tomaattia.
1-2 valkosipulin kynttä
suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
1 rkl kuivattua basilikaa
chiliä
reilu loraus oliiviöljyä
2 dl nyhdettyä kaalisilpua
2 tl savupaprikaa
1 tl sinappia
suolaa
mustapippuria
texmexmausteseosta maun mukaan tai oma tekemä yllä olevan mukaan
1 rkl vaahterasiirappia tai tavallista
oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli
kirsikkatomaattia
juustoraastetta

Lisää paseerattuun tomaattiin hieman sokeria, suolaa, hienonnettu valkosipuli, basilika, chiliä maun mukaan ja öljy. Kiehauta niin että se vain kuplii kevyesti, ei pidempään. Anna levätä ja tarkista maku. Tässä kannattaa käyttää hyvälaatuista paseerattua tomaattia. Muttilla on ainakin San Marzano tomaateista tehtyä. Tämä tomaatti on ainoa joka hyväksytään Italiassa pizzakastikkeeseen.
Tee pizzapohja perinteiseen tapaan omalla ohjeella. Lisää tomaattikastike ja levitä marinoitua nyhtökaalia kuin pekonia pinnalle. Lisäksi tuoretta suikaloitua sipulia, kirsikkatomaatteja, jalapenoja tms. Lopuksi juustoraastetta oman mielen mukaan. Paista kuumassa +250 uunissa kysäksi.

Asun Kroatian Istriassa. Tämä alue on vanhaa Italialaisaluetta ja omaa voimakkaan italialaisen ruokakulttuurin, myös pizzat ovat aitoja. Olen oloni, 3 v, aikana jokusen pizzan syönyt täällä. Näin ollen on jotain vertailukohtaa tämän pizzan ja niiden välillä. Kyllä hyvin mahtuu samaan joukkoon, ei häviä yhtään.

Kommentit

Suositut tekstit