Aurinkokuivatut tomaatit




Tomaattien kuivaaminen on hyvä tapa säilöä sato. Menee todella pieneen tilaan. 
Kuivaamiseen sopii kaikki tomaatit, kirsikasta pihviin. Isommat kannattaa leikata lohkoiksi. Mielellään ei viipaleiksi, ne tuppaavat kuivuessaan jäämään leivinpaperiin kiinni. Leikatut tomaatit vain paperin  päälle ja hieman merisuolaa päälle. Tomaatit aurinkoon, kuivuriin tai ihan uuniin miedolle +75 lämmölle ja luukku raollaan. Älä kuivata liian kuiviksi. Kun ovat kuin kuivatut luumut niin silloin ne ovat valmiita.



Kuivat tomaatin kannattaa penslata viinietikalla kevyesti ennen öljyyn laittoa. Se antaa mukavasti makua. Oljyksi aurinkoöljy. Sen neutraali maku ei peitä tomaattien makua kuten oliiviöljy. Mukaan nätti tuoreen timjamin oksa ja jos haluaa valkosipulin kynsi. Muista, öljy on loistava salaatinkastikeöljy parin kuukauden jälkeen. Siinä on voimakas tomaatin maku itsessään. Tomaatit kannattaa säilyttää pimeässä. Eivät tarvitse jääkaappia. Säilyvyys riippuu ihan itsestä, yleensä nuo katoavat silmissä parempiin suihin.



Kommentit

Suositut tekstit