Texmexpapupiirakka.



Vappulounas mielessäni kun näitä suunnittelin. Ajattelin tehdä tuttuun massaan hieman vain varioiden. Massa on lähes kuin kasvissipulipihveissä, lähinnä maustamisessa ja tärkkelyksen määrässä eroa. Nyt ei tarvitse olla kovin tiukkaa massaa kun tulee filotaikinan sisään. Nämä ovat hyviä näin, dipattuna salsaan tai vaikka smetanaan. Yksi jota suosittelen on tomaatti curry jossa normiketsupin joukkoon laitetaan reilusti curryä ja hieman valkosipulia. Oiva dippi näille.

1 prk kikherneitä
1 prk ruskeita papuja
3 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl raejuustoa
2 kanamunaa
1 tl maissitärkkelystä
1 prk, pieni, tomaattipyreetä
2 tl sinappia
1 ½ tl oreganoa
1 ½ tl rosmariinia
1 ½ tl korianterin siemeniä
1 ½ tl juustokuminaa
reilusti (maun mukaan) habanerochiliä
merisuolaa
mustapippuria
1 rkl makeaa paprikajauhetta
öljyä
filotaikinaa
Voita voiteluun



Kuori ja keitä perunat n. 15 min, lähes kypsiksi. Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä niin että saavat hieman väriä. Valuta kikherneet ja pavut. Muhenna ne astiassa hyvin esim perunanuijalla. Jauha korianteri, kumina, oregano ja rosmariini pienen määrän karkean merisuolan kanssa hienoksi. Lisää tomaattipyree, sinappi, maissitärkkelys, kuullotetut sipulit ja munat, Vaivaa taikinaa n. 4-5 min. ja lisää mausteet sekä raejuusto ja jatka vaivaamista. Leikkaa jäähtyneet perunat pieniksi kuutioiksi, noin 4 mm. ja sekoita joukkoon.
Levitä filotaikina-arkkeja leivinpaperin päälle ja halkaise ne keskeltä pituussuunnassa kahtia. Voitele kukin arkinpuolikas kevyesti sulatetulla voilla ja aseta täytettä n. 2 cm päähän päädystä. Älä kuitenkaan aivan koko leveydeltä, vaan jätä kääntövara päihin. Nosta taikinan lieve massan päälle ja taita päädyt sisään ja rullaa umpeen. Aseta pellille ja voitele lopuksi pinta voilla. Paista uunissa keskilämmöllä +225 niin että saavat kauniin värin.
Vinkkinä, kun teet filopiirakoita niin tee samalla esim omenastruudeleita koska ne paistuvat yhtä aikaa. Myös voit tehdä useammalla blogini ohjeella täytteen ja saada yhdellä vaivalla useampia erilaisia piirakoita, sillä kaikki nämä ovat nopeita tehdä ja paistuvat varsin nopeaan.


Kommentit

Suositut tekstit