Naanleipä



Haa, naanleipää, jumalaisen hyvää ja helppotekoista evästä. Ei ihme että muutama miljardi intialaista jumaloi tätä. Tämän reseptin kanssa on myös vietetty monia vuosia herkutellen. Siksipä sen voi julkaista ja kehua olevan jotain tolkuttoman hyvää. Olen monessa intialaispaikassa syönyt vastaavaa ja ylpeydellä voinen kehaista tämän pärjäävän mennen tullen niille. 


1,5 dl maitoa
1,5 dl maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 ps kuivahiivaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl ruokaöljyä, ei oliivi tai rypsi
450g vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja jogurtti n. +42 lämpöiseksi ja lisää hiiva, sokeri ja suola. Liuota hiiva hyvin nesteeseen. Lisää leivinjauhe jauhoihin ja seos nesteeseen. Vaivaa kevyesti ja lisää öljy. Taikinan tulee jäädä pehmeäksi ja hieman käsiin tarttuvaksi. Nostata n. 30 min. Liinan alla lämpöisessä. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli soikeiksi ohuiksi letuiksi ja paista kuumassa pannussa, +275 uunissa tai grillissä. Käännä paiston aikana niin että molemmat pinnat saa värin. Voitele lopuksi kuumat leivät voilla. Näihin voi sitten kääriä vaikka mitä sisään aivan kuin tortilloihin tai syödä näin.




Kommentit

Suositut tekstit